Het Ambacht

Dagbesteding, verswinkel, brasserie en brouwerij

Over Het Ambacht

Het Ambacht Ruinerwold is een verswinkel, brasserie, bierbrouwerij en dagbesteding voor ouderen met dementie en (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking. In plaats van een boerderijwinkel op te richten ergens ver weg op het platteland waar ons melkveebedrijf staat, brengen wij liever ons verhaal naar de consument toe en geven wij de deelnemers van de dagbesteding een zinvolle daginvulling midden in het dorp. Zoals de naam al zegt staan wij voor kwalitatief en lokaal bereid voedsel en delicatessen. Dit zijn producten die op ambachtelijke wijze zelf bereid zijn binnen Het Ambacht of samen met andere lokale ondernemers.
In de verswinkel vindt u onder andere rundvlees van onze eigen boerderij. Daarnaast bieden we ook heerlijk vlees van het Hereford en Black Angus rund aan. De Herefords komen van onze eigen boerderij aan de Dokter Larijweg en de Black Angus runderen van de familie Nijstad uit Echten. Daarnaast is er in onze winkel kip, varken, kaas en zuivel te vinden.
Maar dat niet alleen, ook brood bakken is een echt ambacht en te vinden in ons assortiment. Elke dag wordt er dagvers brood en banket geleverd door Bakkerij Strampel uit Havelte. Wij verkopen hun heerlijke broden met een groot assortiment, zoals: spelt-, desem-, wit-, bruin-, meergranen-en natuurlijk volkorenbrood en harde en zachte bolletjes. De taarten worden gebakken met ons team van de dagbesteding en dit assortiment wordt aangevuld met gebak, schnitten, sloffen en taarten van Bakkerij Strampel.

Naast brood en banket is graan nog een belangrijke grondstof voor meer producten. Met granen en eigen geteelde boekweit maken we mixen voor pannenkoeken. Daarnaast is er in Het Ambacht een kleinschalige bierbrouwerij te vinden. Hier brouwen we elke vrijdag speciaalbier. Het hele proces is te volgen vanuit de verswinkel en brasserie in Het Ambacht. Naast de verkoop van bieren in de winkel en brasserie organiseren wij ook bierproeverijen.
Via het Blauwe huis (Ruinerwold) kunnen wij verschillende keukenkruiden, specerijen en theekruiden aanbieden. Met Geerts Best kunt u bij ons ook lokale mayonaise, koolzaadolie en pasta vinden. Daarnaast bieden we nog veel meer specialiteitproducten, zoals een groot assortiment eigen gebrande noten. Ontdek het in de verswinkel en kom het proeven met heerlijk bereide gerechten in de brasserie!
Tijdens het kerstrondje maken we er samen met onze deelnemers van de dagbesteding een gezellige en spectaculaire dag van! Zo staat er langs de straat Dijkhuizen een grote levende kerststal met echte dieren, en hebben we ons allemaal terug in de tijd gewaand als schaapsherder, de Engel Gabriel, de drie wijzen en de rest. Bij deze kerststal zijn heerlijk vers gebakken pannenkoeken met warme chocomel met slagroom te verkrijgen. De deuren van de brasserie en de verswinkel zijn voor u geopend. De hele winkel is in een prachtige kerstsfeer, waarbij er zowel binnen als buiten genoeg te doen is!

Eetcafeé De Kastelein

Contactgegevens

Dijkhuizen 42
7961 AL Ruinerwold

Tel. 06-38659834

www.hetambachtruinerwold.nl

Openingstijden
ma t/m za van 8.30 -18.00 uur