De Karstenhoeve

Museumboerderij

Over De Karstenhoeve

Deze prachtige museumboerderij uit 1680 neemt u mee terug in de tijd. De tijd van “tweeduuster”: waarin het schemerig werd en je de lampen nog niet had aangestoken. De tijd waarin de hele familie gezellig rondom de kachel zat, de vrouwen met een handwerkje op schoot en de kinderen druk met een spelletje. Waarin het winterwerk gedaan werd, zoals roggedorsen en mandenvlechten.

Elk jaar wordt tijdens het Kerstrondje het museum prachtig versierd en staat de sfeervolle deel in het teken van muziek. Diverse koren en muziekensembles treden voor u op. Ook zijn er diverse  ambachtelijke stands door het hele museum, zoals bijvoorbeeld met prachtige handgemaakte quilts. Er worden ouderwetse gerechten gemaakt zoals bruine bonen en bloedworst en natuurlijk ontbreken de knieperties niet. 

Het museum is normaliter geopend van 1 mei tot 1 november, zie onze website voor meer informatie over de openingstijden.

In 2022 hopen wij u weer te mogen begroeten op het Kerstrondje!

 

 

 

Contactgegevens

Dr. Larijweg 21
7961 NL Ruinerwold

Tel. 0522-481447

www.karstenhoeve.nl

Openingstijden
Dinsdag tot en met zaterdag: 11.00 – 16.00 uur ( van  mei tot 1 november). Na telefonische afspraak kunt u ook buiten deze periode bij ons terecht. In verband met rondleidingen ontvangen we groepen graag op afspraak.

Alvast een beetje sfeer proeven