De Karstenhoeve

Museumboerderij

Over De Karstenhoeve

Deze prachtige museumboerderij uit 1680 neemt u mee terug in de tijd. De tijd van “tweeduuster”: waarin het schemerig werd en je de lampen nog niet had aangestoken. De tijd waarin de hele familie gezellig rondom de kachel zat, de vrouwen met een handwerkje op schoot en de kinderen druk met een spelletje. Waarin het winterwerk gedaan werd, zoals roggedorsen en mandenvlechten.

De expositie: “een fluitje van een cent” die ook te bewonderen is, sluit mooi aan bij dit jeugdsentiment.

Wijnhandel BoshijkoStudio,  gevestigd aan de Wolddijk in Ruinerwold, is aanwezig met heerlijke wijnen. Gastvrij als eigenaresse Rita is serveert ze misschien ook nog wel wat lekkers bij het proeven van de wijn.

Door het museum heen zijn verschillende stands met brocante, mooie stoffen en sieraden  en bijzondere kaarten. Onze vrijwilligers geven demonstraties oude ambachten, zoals een demonstratie glas in lood  door Greta ypey.

De slager is aanwezig met de lekkerste bloedworst maar heeft ook nog andere ouderwetse lekkernijen. Natuurlijk mogen de knieperties niet ontbreken!

De muzikale omlijsting wordt ‘s middags  verzorgd door het duo Melita & Kristando met zang en gitaar. De Dickens Singers vereren ons tenslotte met een bezoek om 4 uur en ronden dan deze gezellige dag af met hun sfeervolle verschijning.

Het museum is normaliter geopend van 1 mei tot 1 november, zie onze website voor meer informatie over de openingstijden.

 

Tijdens het Kerstrondje vragen wij € 2,- entree

Contactgegevens

Dr. Larijweg 21
7961 NL Ruinerwold

Tel. 0522-481447

www.karstenhoeve.nl

Openingstijden
Dinsdag tot en met zaterdag: 11.00 – 16.00 uur ( van  mei tot 1 november). Na telefonische afspraak kunt u ook buiten deze periode bij ons terecht. In verband met rondleidingen ontvangen we groepen graag op afspraak.

Alvast een beetje sfeer proeven