Beeldend Collectief Drenthe

Over Het Beeldend Collectief

Leden van het Beeldend Collectief Drenthe zullen dit jaar deelnemen aan “het Kerstrondje” en wel in de Bartholomeuskerk te Blijdenstein.

Het Beeldend Collectief Drenthe (BCD) bestaat uit kunstenaars die in Zuidwest-Drenthe werken en wonen. Het BCD komt enkele malen per jaar bijeen en organiseert met enige regelmaat gezamenlijke exposities met een thema. Er is gewerkt met onderwerpen als “Kunstig Kussen” en “Dozen”.

In 2017 exposeerde het collectief met het thema “Vreemd Verlangen” bij Waterschap de Vechtstromen in Coevorden. N 2019 was er de expo “Nuchter” in Loods 6 in Amsterdam.

De tentoonstelling in 2021 bij Forma Aktua in Groningen had als thema “Helder Licht”. In 2023 vond de expositie ”Balans/Disbalans” plaats, eveneens in Groningen bij galerie Forma Aktua.

De kunstenaars van het BCD werken in de volgende disciplines: schilder-,textiel-en beeldhouwkunst, grafische technieken, fotografie, keramiek en mixed media. De kunstenaars werken veelal individueel, maar zoeken ook samenwerking met elkaar. Als bron van inspiratie worden interessante tentoonstellingen bezocht.

Deelnemende kunstenaars van het kerstrondje zijn dit jaar:

Arne Brink, Maartje Jansen, Martha Veldthuis, Antoinette Cremers, Maartje Bezemer en Elly Hofstede